Iltapalaksi pyöräytin patonkia. Vaaleasta jauhosta tehty patonki ei mitään terveysruokaa ole, mutta niin hyvää. Rooibos teetä, tomaattia ja juustoa tuoreen lämpimän patongin välissä. 

Patongit

5 dl vettä

1ps kuivahiivaa

suolaa

1rlk öljyä

2dl sämpyläjauhoja

1,5 dl auringonkukansiemeniä

n. 12 dl vehnäjauhoja.

Tuosta taikinasta tulee 3 patonkia. Patonkiainekset ei ihmeitä maksa. Vehnäjauhoja saa useimmiten eurolla 2 kiloa, auringonkukansiemet taisi maksaa noin 3 euroa pussi ja sämpyläjauhot toi kaveri. Puolenlitran taikinan hinnaksi tulee alle euro. 

Ensimmäiset siemet on itänyt. Ensimmäisenä mullasta noussut punainen basilika, pikkubasilika, salaatti ja joku neljäs. Neljännessä oli lappu väärällä puolella, joten aika näyttää, mitä sieltä nousee.

Kuvia laittaisin heti, kun löytäisin siirtoon tarvittavan johdon.