Viikonlopun markettikierrokselta ostoskärryyn päättyi useampikin alennustuote. Lidlissä oli parsakaalia eurolla 500 g. Minimanissa oli Creme Bonjourin valkosipulilla maustettua ruokakermaa 2 purkkia eurolla. Parsaa teki mieli ja kovin raskaasti ei päivällä ennen treenejä voi syödä. Tämä soppa oli todella nopea.

Parsakaali-juustokeitto

1 keskikokoinen tai 2 pientä sipulia

voita

kasvislientä

kermaa

juustoa (mitä tahansa jääkaapista sattuu löytymään, tänään edamin jämät)

mausteita.

Käytin keittoon pelkät parsakaalin kukinnot. Varsi on jääkaapissa odottamassa käyttöä. Yksinkertaisuudessaan kuullotetaan sipuli, pistetään kerma kattilaan sipulin perään, raastetaan juusto ja lisätään kermaan. Juuston sulamisen jälkeen lisätään parsakaali ja lopuksi kasvislientä sen verran, että parsat just ja just peittyy. Muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen blenderiin tai sauvasekoittimella soseeksi.

Mausteina tänään kasvisliemen lisäksi vähän lisää suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää. Lopputulos oli ihan maukas, mutta vähän jotain potkua olisi kaivannut lisää. 

Euron parsakaalista käytin noin puolet. Maustettu kerma maksoi myös 50 senttiä. Vettä tulee hanasta, pari pientä sipulia maksaa korkeintaan 50 senttiä, liemikuutio korkeintaan 20 snt, mausteille en hintaa laske erikseen ja tavallisen edamin jämät ehkä myös 50 sentti. Koko ruualle hintaa tuli siis pari euroa. Söin lautasellisen, kattilaan jäi vielä toinen mokoma. 

Valkosipulilla maustettu kerma oli ihan OK. Jatkossa taidan kuitenkin pilkkoa valkosipulini itse ja lisätä kerman kermana. Jonkunlainen einesmäinen maku purkista ruokaan kuitenkin tuli. Yritin etsiä firman nettisivuilta tuoteselostetta, mutta tätä tuotetta sivuilta ei löytynyt. Roskat ehdin jo kypsyessä viedä, joten roskiksen kaivaminen ei valitettavasti onnistu.

Kuva tulee, kunhan löydän piuhan siirtoon.