Kopioin ohjeen kuukausia sitten jostain. Lappu löytyi keittiön kaapeista, joten päätin testata välittömästi. Ruoka oli aivan älyttömän hyvää! Tein muutoksia alkuperäiseen reseptiin, erityisesti mausteiden määrän osalta. Tuplasin mausteet siinä vaiheessa, kun ruoka oli valmista ja maistelin. Vähemmän mausteisesta ruuasta pitävien kannattaa ehkä maustaa niukemmin ja maistaa. Alkuperäisessä reseptissä olleita herneitä ei tänään pataan päätynyt, koska minulla ei ollut kuin kuivattuja herneitä ja niitä ei liottamatta ja keittämättä voi käyttää. Vähän syöjän nälästä ja koosta, ruoka riittää noin neljälle. 
 
KEEMA MATAR
öljyä
1/2 tl kardemummaa
1/2 tlkanelia
pari sipulia
2 senttiä inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
suolaa
3 tl korianterijauhetta
2 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1-2 tl chilijauhetta 
1 tl kurkumaa
400 g jauhelihaa
2 tomaattia a
2 rkl turkkilaista jugurttia tms. paksua
2 dl herneitä
 
Aloitetaan lämmittämällä öljy ja lisätään kaardemumma ja kaneli.  Lisätään sipulit ja kuullotetaan sipulit pehmeiksi. Lisätään pieniksi hakattu valkosipuli ja inkivääri ja jatketaan paistamista. Seuraavaksi maustetaan eli lisätään suola, korianteri, jeera, chilijauhe ja kurkuma. Lisätään jauheliha ja paistetaan kypsäksi. Kun liha on kypsää, lisätään pari tomaattia pieneksi pilkottuna ja jatketaan paistamista niin pitkään, että tomaatit alkaa mennä tohjoksi. Lasketaan lämpö miedolle, lisätään jurgurtti ja jätetään hautumaan 15- 20 minuutiksi. 
 
Burgurin ohje löytyy paketin kyljestä. Keittoon meni noin  10 minuuttia ja sen ehtii valmistaa keema matarin hautuessa. Tämä oli mun ensimmäinen kosketus blguriin. Ei se pahaa ollut, mutta ainakin mun suu taitaa vaatia vähän totuttelua. Sellaisenaan en kyllä bulguria viitsisi syödä, todella mausteisen kastikkeen kanssa meni oikein hyvin. Blgurin sijaan toimii varmasti riisikin oikein hyvin. Aito intialainen varmaan söisi keema matarinsa jonkun vaalean leivän kera. 
 
Muistaakseni alkuperäisessa ohjeessa käytettiin lampaan jauhelihaa. Minä tein halvimpaan sika-nautaan.
 
Budjetti:
400g halvnta sika-nautaa noin 2,5e
pari sipulia 0,5e
pari tomaattia 1e
mausteisiin kaikkiaan korkeintaan 1e
öljyloraukselle en laske hintaa.
yhteensä 5e. 
 
Bulgur paketti taisi maksaa reilut pari euroa. Keitin paridesiä. Koko aterian hinnaksi siis korkeintaan 7e.
 
Kuvan liitän hetken kuluttua.